ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1 .For sale 24 plots of land (property from 375m2 - 490 m2), near to the sea only 100 m ,prices from 35.000 euro (half price) ,in the centrale GREECE, 140 klm from ATHENS ,at ATALANTI beach,near to mountain Parnassos (ski),near to Delfi . (see foto here)
tel. 0030 6936950699 mr Argyris Alexiou - architect .

Το γραφείο μας διαθέτει 24 ιδιόκτητα οικόπεδα εντός σχεδίου στήν παραλία Αταλάντης , 100 μ. απο την παραλία (δείτε φώτο πιο κάτω) , 140 χλμ από ΑΘΗΝΑ- 45 χλμ απο ΛΕΙΒΑΔΙΑ - 55 χλμ απο ΑΡΑΧΩΒΑ , με θέα θάλασσα διότι μπροστά είναι δημόσια έκταση και εκτός σχεδίου. Τα οικόπεδα βρίσκονται στο προτελευταίο τετράγωνο ,σε ήσυχο και καταπράσινο περιβάλλον , δίπλα σε μή διανοιγμένη πλατεία και δίπλα σε 15 περιπου εξοχικές κατοικίες . Είναι
από 375 μ2 - 490μ2 με Σ.Δ. =0,80 ,ύψος μέχρι 9μ + 2μ στέγη
και πωλούνται από 37.000 ευρώ - 42.000 - 49.000
-56.000-77.000 ευρώ, ανάλογα την θέση κυρίως(φάτσα,γωνία,θέα κλπ.) και το εμβαδόν και ειναι ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ μιάς καί πωλούνται στo ένα τρίτο της τιμής σε σχέση με το ολικώς διανοιγμένο βόρειο τμήμα του παραλιακού αυτού οικισμόυ.Τηλ. 6936950699 - 6977424158


2. Πωλούνται στήν εκτός σχεδίου περιοχή διάφορα ακίνητα και ενδεικτικά σας αναφέρω:

α) 6 στρεμ. εκτός σχεδίου ,εντός ζώνης ,2 χλμ απο θάλασσα ,μεσα στο πεύκο 42.000 ευρω,

β)4,2 στεμ. εκτός σχεδίου χωρίς θέα αλλά 300μ από την θάλασσα με μεγαλη προσοψη,κατάλληλο και για επαγγελματική χρήση (καταστημα,πρατήριο καυσίμων) μιας και βρίσκεται στην επαρχιακή Αταλάντη - ΤΡΑΓΑΝΑ δυτικά της ΤΡΑΓΑΝΑΣ, 77.000 ευρώ,

γ) 7.2 στεμ. πάνω στο κύμα 200μ φάτσα ,καθαρό, μεσα στο πράσινο με ιδιοκτητο δρόμο και κόλπους 630.000 ευρώ.

δ) 100-120 στρεμματα διπλα στα διοδια ΤΡΑΓΑΝΑΣ πωλούνται απο ιδιώτη 1.500.000 ευρω μπορει να κατατμηθει σε 15 οικόπεδα, 2χλμ απο θάλασσα, 1 χλμ απο τον οικισμο ΤΡΑΓΑΝΑΣ για επιχειρησεις ή κατοικίες



Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ηλεκτρονικές οικοδομικές άδειες σε επτά ημέρες .


Διώροφη εξοχική κατοικία στην Τραγάνα.Μελέτη:Α.ΑΛΕΞΙΟΥ αρχιτέκτων-μηχανικός


09.05.11- Ηλεκτρονικές οικοδομικές άδειες σε επτά ημέρες .


Κάποτε ήταν περιπέτεια... Σύντομα η έκδοση της οικοδομικής άδειας θα γίνεται ηλεκτρονικά και η διαδικασία θα ολοκληρώνεται σε δύο ημέρες. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλ­λοντος που παρουσιάζει σήμερα η «Η» φιλοδοξεί να καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία, εξουδετερώνει τη διαφθορά του «γρηγορόσημου» και μειώνει δραστικά τους χρόνους: Για να ξεκινήσουν οι εργασίες σε μια οικοδομή θα απαιτούνται επτά ημέρες... Παράλληλα καθιερώνονται έλεγχοι σε κάθε στάδιο της οικοδομής και δημιουργείται Σώμα Ελεγκτών Μηχανικών.

Με... ηλεκτρονικές άδειες «εξπρές» θα χτίζουν σύντομα οι Ελληνες, ενώ περιορίζεται δραστικά ο ρόλος των πολεοδομιών, οι συναλλαγές με τις οποίες θα γίνονται πια με ηλεκτρονικό τρόπο σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της γραφειοκρατίας και του «γρηγορόσημου».

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή το υπουργείο Περιβάλλοντος και παρουσιάζει σήμερα η «Η», επισπεύδεται ο χρόνος έκδοσης των οικοδομικών αδειών μόλις σε δύο ημέρες. Θεσπίζεται ακόμη το αρχικό στάδιο της «έγκρισης δόμησης». Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος αναμονής προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες δεν θα μπορεί να ξεπερνά τις επτά ημέρες.
Οι πολεοδομίες θα είναι πλέον αρμόδιες μόνο για τον έλεγχο της νομιμότητας των δικαιολογητικών του φακέλου, ενώ οι οικοδομές θα κατασκευάζονται με αποκλειστική ευθύνη των επιβλέποντων μηχανικών.

Παράβολο
Ωστόσο, αυξάνεται το κόστος της οικοδομικής άδειας καθώς επιβάλλεται ειδικό παράβολο για τη χρηματοδότηση του ειδικού Σώματος Ελεγκτών Μηχανικών που δημιουργείται με το σχέδιο νόμου. Το Σώμα αυτό θα έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για τους ελέγχους που πλέον επιβάλλονται σε κάθε στάδιο της οικοδομής. Πιο συγκεκριμένα, τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου που αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να δοθεί προς δημόσια διαβούλευση μέσα στο επόμενο διάστημα, είναι τα εξής:



Καθιερώνονται δύο προκαταρκτικά στάδια. Στο πρώτο στάδιο υποβάλλονται, ηλεκτρονικά στην πολεοδομία δικαιολογητικά στοιχεία και μελέτες προκειμένου να ληφθεί «έγκριση δόμησης». Η πολεοδομία ελέγχει, μεταξύ άλλων, τα στοιχεία ως προς την τήρηση της νομοθεσίας καθώς και τη νομιμότητα τυχόν κατατμήσεων ή κτισμάτων στο οικόπεδο και χορηγεί την έγκρισή της. Αυτή χορηγείται μέσα σε πέντε ημέρες και έχει ισχύ εννέα μηνών.
Ακολουθεί η κατάθεση δικαιολογητικών και μελετών για την έκδοση «άδειας δόμησης». Η πολεοδομία ελέγχει την πληρότητα των δικαιολογητικών και των μελετών και αφού όλα είναι εντάξει, ο φάκελος αρχειοθετείται ηλεκτρονικά στο αρχείο της ενώ ενημερώνεται και το αντίστοιχο ηλεκτρονικό αρχείο αδειών στο υπουργείο Περιβάλλοντος.


Η άδεια δόμησης εκδίδεται μέσα σε δύο ημέρες και ισχύει για τέσσερα χρόνια με δυνατότητα επέκτασης. Σε περίπτωση κτιρίων με εμβαδόν μεγαλύτερο των 5.000 τ.μ. η άδεια ισχύει για έξι χρόνια. Η ισχύ της άδειας παρατείνεται κατόπιν αυτοψίας. Σε κάθε περίπτωση μη ολοκλήρωσης των όψεων σε διάστημα οκτώ ετών, επιβάλλεται πρόστιμο το ύψος του οποίου θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση.

Καθιερώνονται έλεγχοι σε κάθε στάδιο της οικοδομής και θεσπίζεται Σώμα Ελεγκτών Μηχανικών, οι οποίοι θα είναι ανεξάρτητοι μηχανικοί με αποκλειστική αρμοδιότητα τη διενέργεια ελέγχων. Η χρηματοδότηση του Σώματος θα γίνεται μέσω παραβόλων που επιβαρύνουν την οικοδομική άδεια και θα κατατίθενται στο Πράσινο Ταμείο αλλά και από τα ποσοστά των προστίμων αυθαιρέτων. Το ύψος των παράβολων θα καθοριστεί με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Οι ελεγκτές δόμησης δεν θα μπορούν να είναι δημόσιοι /ιδιωτικοί υπάλληλοι ούτε ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί. Θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον πενταετή επαγγελματική εμπειρία και να παρακολουθήσουν, με εξετάσεις, εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Αυτό θα παρέχεται από ΑΕΙ, ΤΕΙ ή άλλο πιστοποιημένο κέντρο κατάρτισης. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται από το ΤΕΕ με την εποπτεία του υπουργείου Περιβάλλοντος. Η άδεια ελεγκτή δόμησης θα έχει ισχύ πέντε ετών με δυνατότητα ανανέωσης. Οι ελεγκτές θα ενταχθούν σε ηλεκτρονικό μητρώο που θα τηρεί η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Δόμησης και Ενέργειας (έτσι μετονομάζεται η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας) του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Οι έλεγχοι διενεργούνται από διαφορετικό κάθε φορά ελεγκτή που θα ορίζεται με κλήρωση, στα εξής στάδια:

Μετά την ολοκλήρωση της θεμελίωσης και των τειχίων του υπογείου.
Μετά την ολοκλήρωση του φέροντα οργανισμού και της τοιχοποιίας.
Μετά την ολοκλήρωση του κτιρίου.
Ελεγχοι
Μετά τη διενέργεια των ελέγχων εκδίδεται από την πολεοδομία το Πιστοποιητικό Πληρότητας και το Πιστοποιητικό Ελέγχου Κατασκευής. Με την κατάθεση του τελευταίου στον οικείο δήμο, ο ιδιοκτήτης κάνει αίτηση για σύνδεση με ρεύμα και νερό.

Ακόμη, το νομοσχέδιο προβλέπει:

Συγκροτούνται Συμβούλια Αρχιτεκτονικής και Συμβούλια Πολεοδομικών Θεμάτων στις έδρες των Περιφερειών. Τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής (τετραμελή με διετή θητεία) θα γνωματεύουν επί των αρχιτεκτονικών μελετών για δόμηση σε ιστορικά κέντρα πόλεων, σε παραδοσιακούς οικισμούς, σε ιστορικούς τόπους και σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Ακόμη, για τα διατηρητέα καθώς και σε κτίρια που είναι σε επαφή με αυτά, για εκκλησίες και έργα διαμορφώσεως κοινόχρηστων χώρων.
Συγκροτείται Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής στο ΥΠΕΚΑ το οποίο θα γνωμοδοτεί για θέματα αρχιτεκτονικών σχεδιασμών, ενώ θα αποφασίζει και επί των ενστάσεων που υποβάλλονται κατά των αποφάσεων των συμβουλίων αρχιτεκτονικής.
Δημιουργούνται Περιφερειακά Συμβούλια Πολεοδομικών Αμφισβητήσεων τα οποία θα εξετάζουν προσφυγές κατά των πορισμάτων των ελεγκτών δόμησης ή των οργάνων των πολεοδομιών. Για την κατάθεση προσφυγών απαιτείται παράβολο 50 ευρώ το οποίο επιστρέφεται σε περίπτωση αποδοχής.
Προβλέπεται ότι τα πρόστιμα αυθαιρέτων για τα οποία δεν έχει ασκηθεί διοικητική προσφυγή είτε έχει ασκηθεί και έχει απορριφθεί, αποστέλλονται εντός 15 ημερών από την Πολεοδομία στη ΔΟΥ για βεβαίωση και είσπραξη. Το ύψος αυτών, όπως αναφέρει το προσχέδιο του νόμου, θα καθοριστεί με ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Μελέτες, έντυπα, βεβαιώσεις και αποδεικτικά...

Δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας

Αρχιτεκτονική μελέτη, στην οποία εμπεριέχεται η μελέτη παθητικής πυροπροστασίας
Στατική μελέτη
Μελέτες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων
Μελέτη ενεργειακής απόδοσης κτιρίου
Μελέτη και εφαρμογή χρονικού προγραμματισμού εκτέλεσης έργου
Μελέτη υδραυλικών εγκαταστάσεων και αποχετεύσεων
Μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας, θεωρημένη από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία
Μελέτη αερίων καυσίμων


Βεβαίωση σύνταξης μελέτης και φακέλου ασφάλειας και υγείας του έργου και ορισμού του υπεύθυνου συντονιστή από την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας κατά τα οριζόμενα στο Π. Δ. 305/1996

Έντυπο ταυτότητας κτιρίου (Άρθρο 3, παρ. 3 και 4, Ν3843/2010 - Εντυπα ελέγχου και πιστοποιητικό πληρότητας)

Συμβολαιογραφική δήλωση των προβλεπομένων χώρων στάθμευσης, σύμφωνα με το Ν. 1221/81 και πιστοποιητικό μεταγραφής της στο υποθηκοφυλακείο ή καταχώρισή της στο κτηματολογικό γραφείο, όπου απαιτείται . Σε περίπτωση εξαγοράς, αντί της συμβολαιογραφικής δήλωσης υποβάλλεται αποδεικτικό καταβολής της απαιτούμενης εισφοράς

Αποδεικτικά κατάθεσης αμοιβών των μελετητών μηχανικών και καταβολής εισφορών και κρατήσεων επί των ολοκληρωμένων μελετών

Αποδεικτικό κατάθεσης στον ειδικό λογαριασμό του Πράσινου Ταμείου για την άδεια δόμησης. Το ύψος της δαπάνης, ο χρόνος καταβολής και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια θα καθοριστούν με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Δικαιολογητικά για την έγκριση δόμησης

Αίτηση του ενδιαφερομένου, έντυπα με τις δηλώσεις αναθέσεων-αναλήψεων και φύλλο εγκρίσεων σε ενιαίο τεύχος

Τίτλος ιδιοκτησίας και πρόσφατο πιστοποιητικό μεταγραφής ή κτηματογραφικό απόσπασμα για κάθε ακίνητο, για το οποίο ζητείται άδεια δόμησης.

Τοπογραφικό διάγραμμα
Διάγραμμα κάλυψης
Τεχνική αιτιολογημένη έκθεση
Αποδεικτικά κατάθεσης αμοιβής και καταβολής εισφορών και κρατήσεων για τις υπηρεσίες μηχανικού
Εγκρίσεις άλλων υπηρεσιών όπου απαιτούνται από τις κείμενες διατάξεις
Αρχιτεκτονική μελέτη, όπου απαιτείται η γνώμη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής

Πηγή Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου